Ga naar de inhoud

Sporten met een handicap

Dit verhaal gaat over Angela,  zij heeft een beperking / handicap.

Sporten heeft zij altijd gedaan, o.a zwemmen en paardrijden, de laatste jaren doet zij aan fitness en hardlopen.

Het is inmiddels jaren geleden dat Angela en ik aan de zijlijn stonden te  kijken bij een hardloop evenement in Lunteren, daar vroeg ik haar, zouden wij dat ook niet kunnen..?
Tja dat leek in eerste instantie heel wat…

Er ging nog een tijdje overheen en toen was er het plan van Angela om te gaan hardlopen, zelf was ik inmiddels al eerder begonnen en had al wat ervaring.

Angela ging bij een loopclub en liep zelf ook regelmatig met haar Vader en deed ook mee met hardloopevenementen. Ook Angela en ik lopen regelmatig samen, elke keer zie ik weer haar gedrevenheid en enthousiasme, daar word je sowieso al blij van.

Het is zo super gaaf om te zien en te ervaren wat je allemaal kunt wanneer je een beperking hebt, bij Angela zie ik dat er zo veel mogelijk is. Een paar jaar geleden flapte ik er per ongeluk uit, waarschijnlijk kun je de 10 kilometer ook wel halen, ik zag 2 ogen sprankelen en 3 seconde later stond haar doel al vast, dat ga ik doen!!

Het was trainen, trainen en trainen, veel ook met haar vader en in juni 2019 hebben Angela en ik samen in Voorhuizen bij het evenement “Voorthuizen loopt” de 10 kilometer gelopen ( lees rennen), oke het was misschien geen makkie…  het was wel even bikkelen, doorzetten, zweten en bijna  de finish over vallen, maar ze deed het gewoon de kanjer!
Wat een doorzettingsvermogen en wat gaaf dat ik dat mee mag maken!

En dat is precies waar ik van leer en geniet, dat je vaak zoveel meer kunt dan je zelf soms zou denken, wanneer je ergens voor gaat, je heel ver kunt komen, dat bewijst Angela mij steeds weer. Ik mag wel zeggen dat ik dankbaar ben dat we regelmatig samen op pad gaan om te trainen, voor mij is het steeds weer genieten van zoveel wilskracht en vandaar dat Angela mij keer op keer inspireert, een sportende topper, dat is het!!

Heb jij een beperking en wil je ook graag sporten, neem gerust contact met mij op om je doel met mij te bespreken.